Úvod O nás Blog Fotogaléria Stiahnite si Hľadáme vedúcich a zdravotníkov Časté otázky Kontakt

Útek z reality!

Každý mladý človek potrebuje občas tak povediac „vypnúť“ alebo ako my blázni, animátori „vypustiť paru“ :-). A práve toto je jeden z dôvodov, pre ktorý aj ja chodím už 7.rok na letné tábory ako animátorka. Milujem prácu s deťmi, spoznávanie nových ľudí a miest, nové priateľstvá s deťmi, ktoré Vás berú ako vzor, že raz aj oni chcú byť animátormi a taktiež prácu s úžasne šialenými a kreatívnymi kolegovcami :-)

Keďže veľká väčšina z nás animátorov sú vysokoškoláci alebo učitelia, všetci sa radi vraciame do krásnych bezstarostných detských čias, ktoré sa už nikdy nevrátia späť. Letné tábory sú miesto, kde môžeme byť znovu tými deťmi, keď sme nemali mobilné telefóny, tablety, nevysedávali sme celý deň pri počítači a pod. Tu nás trápi jediné - ako a čo sa budeme hrať?! Pamätám sa, že ako malá som prišla zo školy domov, nažalovala mame všetko, čo sa stalo v škole a rýchlo si urobila domáce úlohy, aby som čím skôr mohla ísť na ihrisko bicyklovať sa a hrať rôzne hry s kamarátmi. Avšak smutné je to, že dnes je realita úplne iná, pravý opak môjho detstva! Keď počúvam aj deti, ktoré prichádzajú do tábora, ako si ešte pred odchodom píšu status „8 dní mimo reality“ a nevedia sa dočkať, kedy už budú späť. Pravidelne sledujú, koľko lajkov im pribudlo od „fb kamošov“. Úprimne, je mi do plaču. Detstvo strávené nakupovaním v obchodných domoch, za PC a zavretý v detskej izbe, nie je detstvo! A práve pre tento dôvod sa konajú letné tábory, aby každé dieťa zažilo to pravé detstvo!

Keby som sama nespoznala deti, ktoré sa za jeden týždeň dokázali zmeniť a uvedomiť si, že existujú dôležitejšie veci pre nich ako je internet a kto má lepší telefón, tak tomu naozaj neuverím!

Posledné dva roky som bola na tábore ako hlavná vedúca, čiže mám tam to „hlavné slovo :-)“ a mala som na starosti stredisko, kde bola wifi dostupná pre každého. No presne preto, čo som spomínala vyššie, som dala wifi zaheslovať. A vtedy začali sťažnosti typu: „Zapnite nám wifi“, „Je tu super, ale chceme wifi“ ... každý deň to bolo spomenuté v táborovej pošte. Bola som z toho dosť smutná, pretože tábor bol skvelý, decká sa bavili, super tím animátorov..., až kým ma „nedorazili“ veľkí chalani. Raz sa dokonca rozplakali, že už nevydržia bez internetu. Vtedy som naozaj rozmýšľala, či som ako hlavná neurobila chybu, ale postupom času si už nikto na wifi ani nespomenul :-) Najkrajším a nečakaným dôkazom pre mňa bolo, keď za mnou osobne na konci tábora prišli a zložili mi obrovské ĎAKUJEM, že som im tú wifi vypla. Dojali ma! :-) Vidíte sami, niekedy to my, hlavní, nemáme ľahké v rozhodovaní, ale vždy chceme pre vaše-naše deti to najlepšie! :-)

Môžem teda povedať, že to bol môj najlepší tábor z postavenia hlavnej vedúcej, aký som zažila (1.turnus MaxRelax). Deti naozaj pochopili, že letný tábor, je tzv. „útek z reality“, kde môžu získať nových kamarátov, táborovú lásku :-), zážitky, skúsenosti, spoznať nové veci a miesta, na ktoré im zostanú krásne spomienky. A tie im nikto nikdy nevezme!

A tým deťom, ktoré si myslia, že tábory sú trápne a nikdy do žiadneho nepôjdu, odkazujem: „Skús ich zažiť a neoľutuješ!“

Megy ;) (manažérka a hlavná vedúca LT)






Akceptujeme platbu:
Akceptujeme platbu
©1996-2024 CK Slniečko, spol. s r.o.
Všetky práva vyhradené.
Tel: +421 (0) 915 879 018, +421 (0) 32 652 19 11
E-mail: slniecko@ckslniecko.sk
Návštevníci od 7.1.2009:
Stránku vytvoril kreatívny tím
Lemon Lion - Reklama, Webové stránky, SEO