Úvod O nás Blog Fotogaléria Stiahnite si Hľadáme vedúcich a zdravotníkov Časté otázky Kontakt

VILABELA - tvorivá hra, hravá škola

 

Slávne je mesto Banská Štiavnica – v náručí okolitých lesov a hôr, pod zhovievavým zrakom legendárneho Sitna a jeho rytierov, tu história dýcha na každom kroku, banícka sláva ešte vrhá svoje striebristé odlesky na kamenné dlaždice spletitých uličiek a umelci nachádzajú inšpiráciu a pokoj pre svoju tvorbu v jej magickej atmosfére.

 

Iba kúsok od Banskej Štiavnice, v dedinke Banská Belá, stojí v popredí rozsiahlych pasienkov Vilabela.
A tu sa začína náš príbeh...

 

Víla Bela, ktorá sa tu udomácnila, vdýchla do nej svoje čaro a keďže je to Víla milá, ihneď si zavolala aj svojich priateľov. V každej izbičke sa udomácnil jeden z nich, a tak každá z nich má svoje osobité kúzlo. Spolu s nimi každý náš návštevník má možnosť spoluvytvárať toto krásne miesto tak, aby sa tu všetci cítili dobre, a každý sa tu určite niečo naučí ... pretože len ten, kto niečo vytvára sa aj učí ... tomu veríme my vo Vilabela.

 

Tvorivosti sa medze nekladú – aspoň nie u nás. Môžete preskúmať bohatú tradíciu keramiky a hrnčiarstva, práce s látkami a klbkami, môžete si vytvoriť svoju vlastnú knihu či film, bábky a k nim hneď aj divadlo, alebo môžeme spoločne skúmať tajomstvá hudby a zvukov – záleží iba na vás čo si vyberiete. A počas tvorby a spoznávania jednotlivých remesiel či umeleckých smerov určite prídete na to, ako všetko spolu súvisí, že napríklad čarovné chemické reakcie vytvárajú farebné glazúry na hrnčekoch alebo ako ľudské oko vníma pohyblivé obrázky.

 

Vilabela je škola v prírode pre tých, ktorí radi experimentujú, skúšajú, skúmajú. Prechádzky po okolitej prírode či po uliciach Banskej Štiavnice priam nabádajú k objavovaniu a nasýteniu zvedavosti. No a k nasýteniu hladných brušiek zase napomôžu naše kuchárky zdravými jedlami. Na voňavé čajíky nám môžete pomôcť zozbierať bylinky z bylinovej hriadky. Ak máme šťastie, podarí sa nám nájsť aj vajíčko, naše sliepočky si ich veru vedia dobre schovať. Kozy sa im smejú spoza plota, lebo vedia, že ich určite nájdeme a zajace tie len strihajú uškami a poctivo obhrýzajú trávičku v záhradke. Sú to naši pomocníci a aj vy môžete pomôcť pri starostlivosti o záhradku, aj tu sa totiž všeličo môžete naučiť. Pretože Vilabela je v prvom rade škola. Škola v prírode plná prekvapení a nových zážitkov, v ktorej sa učíme neustále všetci – vy, my, aj všetky naše víly a elfovia. Kto nezažije, vie iba to, čo zažili iní..







Akceptujeme platbu:
Akceptujeme platbu
©1996-2024 CK Slniečko, spol. s r.o.
Všetky práva vyhradené.
Tel: +421 (0) 915 879 018, +421 (0) 32 652 19 11
E-mail: slniecko@ckslniecko.sk
Návštevníci od 7.1.2009:
Stránku vytvoril kreatívny tím
Lemon Lion - Reklama, Webové stránky, SEO