Úvod O nás Blog Fotogaléria Stiahnite si Hľadáme vedúcich a zdravotníkov Časté otázky Kontakt

Na lyžiarsky kurz či do školy v prírode so štátnym príspevkom!

 

Nikto sa neteší zo začiatku školského roka tak ako my v Slniečku! Vydýchnuť si po táborovej sezóne veru prišlo vhod. Kde ale niečo končí, vždy iné začína, a so začiatkom školského roka prišla aj naša nová ponuka lyžiarskych kurzov a škôl v prírode.

So štátnym príspevkom teraz dostupnejšie!

 

Tento rok sme pre Vás pripravili viac ako 17 stredísk, pri ktorých máte možnosť nezáväzne si rezervovať termín. Čím skôr, tým viac možností!
V nasledujúcich riadkoch nájdete súhrn pravidiel, ako požiadať o pridelenie príspevku. (Podrobný dokument pravidiel nájdete na stránke Ministerstva školstva.)

1. Príspevky sa poskytujú na lyžiarske a švp konané počas kalendárneho roka 2016.

2. S príspevkom môžete narábať akoby to bol príspevok zákonného zástupcu žiaka - možno ho teda využiť na výdavky spojené s ubytovaním, stravou, dopravou a s ďaľšími nákladmi spojenými s pobytom dieťaťa.

3. Koho sa týka príspevok na lyžiarsky: žiakov základných škôl 2.stupňa a žiakov stredných škôl v dennej forme štúdia, žiakov 8-ročných gymnázií sa týka príspevok počas prvých 4 rokov štúdia a druhý krát počas posledných 4 rokov.

4. Koho sa týka príspevok na školu v prírode: žiakov základných škôl na prvom stupni.

5. Výška príspevku je pevne daná pre všetky regióny. Pre lyžiarske kurzy to je 150€ a pre školy v prírode 100€.

6. Žiakov 8 ročných gymnázií sa týka príspevok na 2 lyžiarske kurzy: jeden pre žiakov prvých štyroch ročníkov a druhý pre žiakov posledných 4 ročníkov

7. Pomocou EDUZBERU 2015 nahlásia školy počty žiakov, ktorí sa majú zúčastniť lyžiarskeho kurzu alebo školy v prírode. Počet žiakov nesmie presiahnuť 35 alebo 1,2 násobok priemerného počtu žiakov v ročníku v danom stupni.

8. Príspevok na jedného žiaka nie je možné rozdeliť medzi viacerých. Preto, ak sa nevyužijú všetky príspevky, škola je povinná ich vrátiť. Škola je povinná vrátiť aj nevyužité finančné prostriedky z dôvodu, že náklady na podporované aktivity vymedzené v bode 2 neumožnili použiť celý príspevok 100 € resp. 150 € na žiaka. Vrátenie finančných prostriedkov je škola povinná zrealizovať čo najskôr, najneskôr však do 10 dní po skončení poslednej podporovanej aktivity v roku 2016.

9. V prípade, že chce škola poslať viac žiakov, môže rezort školstva požiadať o zvýšenie príspevku.

10. V súlade so zákonom môže škola použiť príspevok na pokrytie nákladov na školu v prírode pre toho istého žiaka najviac jedenkrát počas jeho návštevy základnej školy. To isté platí aj pre lyžiarske kurzy, a to osobitne pre základné školy a pre stredné školy.


V prípade nejasností s maximálnym počtom žiakov odporúčame stránku Otázky a odpovede, kde nájdete konkrétne príklady.

Štátny príspevok zabezpečí deťom možnosť zapojiť sa do aktivít, o ktorých sa mnohým mohlo len zdať. Čo viac, majú sa načo tešiť počas dlhých zimných dní v laviciach. Nájdite si preto tú svoju už dnes.

Pekný deň, Slniečko.







Akceptujeme platbu:
Akceptujeme platbu
©1996-2024 CK Slniečko, spol. s r.o.
Všetky práva vyhradené.
Tel: +421 (0) 915 879 018, +421 (0) 32 652 19 11
E-mail: slniecko@ckslniecko.sk
Návštevníci od 7.1.2009:
Stránku vytvoril kreatívny tím
Lemon Lion - Reklama, Webové stránky, SEO